media punk

100 nyvalda parlametnsledamöter började arbeta idag. Och det hela inleddes som vanligt med att alla dessa nya folkets tjänare offentligt gav det särskilda löftet, eller snarare ed. Dock blev hela ceremonin lite av en cirkus för att flera ledamöter inte förmådde läsa texten korrekt och fick upprepa sina ord igen för att få det godkänt.

En av de fick upprepa texten hela fem gånger.

Men det konstigaste var att en av ledamöterna inte godkändes i första omgången då han talade latgaliska. Detta räknas som ett separat språk trots att det liknar lettiskan rätt mycket. Stackars ledamoten försökte en gång till, det blev lettiska med latgalsk brytning vilket inte heller det godkändes. Men tredje gången gillt — då blev det en riktigt äkta lettiskan som talades.

Visar inte det här hur oeniga vi är t o m vad gäller enkla saker? Integration? Nja… Har nog aldrig hänt i detta land.

Didzis Melbiksis

Multilingual citizen. Europe, Sweden, media, politics.Feedback
& suggestions
can be directed to


Powered by WordPress.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.